Almunda Professionals: hogere omzet, licht beter resultaat

Almunda Professionals heeft haar resultaten in de eerste helft van 2024 licht weten te verbeteren. De omzet steeg van € 12,1 miljoen (eerste helft 2023) naar € 14,6 miljoen euro. De EBITDA kwam uit op € 2,7 miljoen, tegen € 2,3 miljoen in de eerste zes maanden van 2023. De nettowinst nam licht toe tot € 0,40 miljoen (was € 0,29 miljoen). De nettowinst toekomend aan aandeelhouders steeg van € 0,20 miljoen naar € 0,23 miljoen. De nettowinst toekomend aan aandeelhouders gecorrigeerd voor amortisatie kwam uit op € 1,23 miljoen tegen € 1,08 miljoen een jaar eerder. De winst per aandeel, gecorrigeerd voor amortisatie, kwam uit op 6,0 eurocent per aandeel tegen 5,9 eurocent per aandeel een jaar eerder.

De omzetstijging is met name te danken aan de consolidatie van ICE Interim, dat in het eerste halfjaar 2023 nog niet in de resultaten werd meegenomen. ICE levert een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat van Almunda Professionals. De marktverwachtingen voor de utility sector zijn goed. ICE heeft haar interne organisatie aangepast om nog beter in te kunnen spelen op de klantvraag.

Het verandertraject bij Novisource versterkt het fundament van het bedrijf en biedt perspectief op betere bedrijfsmatige prestaties. Pidz blijft inzetten op het versterken van de organisatie, het nader optimaliseren van het digitale matching platform en het focussen op de klantvraag zowel vanuit het perspectief van de instellingen als de ZZP’ers. De startups binnen Pidz, Qrabbl en Surecare, laten een goede groei zien. De 50% joint venture Surecare is ondertussen winstgevend. Mede door deze ontwikkeling heeft Pidz een licht hoger resultaat gerealiseerd dan een jaar eerder.

Verwachting over tweede jaarhelft

Voor geheel 2024 voorziet Almunda Professionals een hogere omzet. De algemene marktomstandigheden zijn iets uitdagender dan een jaar geleden. Om die reden doet Almunda Professionals nog geen uitspraken over de verwachte winstontwikkeling in heel 2024.

Almunda Professionals NV

Raad van Bestuur

De volledige halfjaarcijfers zullen uiterlijk 13 september a.s. op de website worden gepubliceerd. Op de halfjaarcijfers is geen accountantscontrole toegepast.